Amenajare spatii mici de locuit. Garsoniera sau apartament mici dimensiuni

Să locuiești într-o casă mică poate fi dificil, dar beneficiile sunt, de asemenea, infinite. Cu mai puțin spațiu, puteți să vă îngrijiți casa, să vă dezordonați și să vă reorganizați cu ușurință. De asemenea, nu trebuie să vă petreceți timpul lucrând în curte, ceea ce înseamnă mai mult timp pentru dumneavoastră. Cei care au camere de zi mici pot cere cu insistență inspirație pentru a-și face spațiul să se simtă mare. 

Camerele de zi mai mici oferă propriul set unic de provocări de design. Primul lucru care trebuie luat în considerare atunci când se proiectează camere de zi mici este funcția camerei. Este o cameră de zi formală pentru a primi oaspeți sau o cameră de familie pentru a se uita la televizor cu familia? Această cameră trebuie să găzduiască un dormitor pentru oaspeți sau oaspeții vor dormi pe canapea?

O cameră de zi informală, care este folosită pentru a se uita la televizor cu familia și prietenii, ar trebui să aibă mobilier care să ofere o mulțime de locuri pe scaune, împreună cu mese și un centru de divertisment cu o canapea confortabilă și fotolii. O cameră de zi elegantă care este folosită pentru a primi oaspeți ar trebui să aibă mobilier care să includă scaune și canapele formale, cu o masă de cafea și o zonă de luat masa.

O cameră de zi mică poate fi foarte distractivă. Deoarece camera nu este, de obicei, la fel de mare ca alte camere din casă, înseamnă că un proprietar va trebui să fie creativ atunci când vine vorba de mobilarea spațiului. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că proprietarii de locuințe sfârșesc adesea prin a cheltui mai puțin pe mobilier frumos pentru acest spațiu. Un lucru de reținut este că un spațiu de locuit mic nu trebuie să fie prea aglomerat. Acest lucru înseamnă că proprietarii de locuințe ar trebui să se poată plimba prin spațiu și să poată manevra cu ușurință prin cameră.

Amenjare garsoniera 30 mp

În acest articol, vreau să discutăm despre cel mai bun mobilier pentru viața de studio. Pe parcursul articolului, voi discuta despre cele mai bune articole pentru un studio. Lista poate fi exclusivă pentru gospodăria ta. Prin urmare, acest articol nu este un articol universal.

Prima secțiune va fi cea a elementelor esențiale standard. O saltea de dimensiuni complete cu arcuri este excelenta. Acesta este un element esențial pentru orice persoană singură. Cu toate acestea, trebuie să țineți cont de limita de greutate a saltelei. Vreți să cumpărați una care să vă poată dura o perioadă de timp. Următoarea secțiune va cuprinde articole mai specifice pentru studioul dumneavoastră. 

Atunci când proiectați un spațiu, trebuie să vă gândiți la diferitele tipuri de suprafețe care se vor afla pe el. Acestea sunt, de obicei, pereții, podelele, plafoanele și (uneori) mobilierul. În acest studio, există o podea, pereți și un tavan. În acest studio, există un perete fără ferestre.

Acest perete este realizat dintr-un material ușor de curățat. Pentru ca studioul să se simtă mai luminos și mai spațios, proprietarul ar trebui să vopsească peretele în culori deschise. Acest lucru va face ca studioul să pară mai mare și mai luminos. 

Garsoniera este un loc foarte drag mie și inimii mele, unde îmi organizez toate ideile, proiectele și unde mă simt foarte liberă. Ultima dată când am avut un studio al meu a fost la Paris și trebuie să recunosc că mi-a lipsit foarte mult. Așa că am fost foarte fericită când am închiriat un studio de 30 mp în centrul orașului Milano.

Este un spațiu minunat, cu două ferestre mari, pereți albi și podele din lemn. Are o cameră mare, și una mai mică pentru baie. Există, de asemenea, o mică chicinetă și o mulțime de spațiu de depozitare. A fost perfect pentru mine, deoarece se află chiar lângă stația de metrou, la doar câteva minute de mers pe jos de centrul orașului.

Amenajarea unei bai mici

În acest tutorial, vă vom arăta cum puteți amenaja o baie mică pentru a se simți mai spațioasă.

  • Asigurați-vă că folosiți doar cele mai necesare corpuri de iluminat și accesorii.
  • Instalați o oglindă pe perete.
  • Alocați suficient spațiu pentru ca toaleta să fie retrasă față de marginea băii.
  • Asigurați-vă că există suficient spațiu pentru ca mai multe persoane să treacă pe lângă toaletă dacă cineva se află în ea.
  • Asigurați-vă că există spațiu pentru a pune hainele și alte obiecte pe marginea băii pentru uscare.
  • Țineți toaleta și baia cât mai aproape una de cealaltă pentru a maximiza spațiul.

Care este cel mai bun mod de a proiecta o baie mică? Un spațiu de locuit nu poate fi niciodată prea mic, dar o baie neîngrijită și înghesuită este detestabilă. Așadar, ce puteți face pentru a crea o baie mai elegantă și mai primitoare, chiar și în limitele unei locuințe mici, urbane?

Vă recomandăm să începeți cu elementele de bază: Dacă ai loc pentru un raft, îl poți folosi pentru articolele de toaletă și gadgeturile tale. Podeaua ar trebui să fie acoperită cu un covoraș moale pentru a le oferi oaspeților dvs. o ușurare față de suprafața rece a ceramicii. Folosiți lumânări parfumate pentru a adăuga o aromă plăcută în cameră. Conectați un difuzor electric pentru a crea o ambianță care să se potrivească cu starea dvs. de spirit.

Este important să vă păstrați baia organizată și ordonată pentru a evita ca aceasta să fie aglomerată și murdară. Atunci când planificați un spațiu mic, este esențial să profitați la maximum de spațiul disponibil. Organizați și depozitați consumabilele pentru baie și profitați la maximum de spațiul dvs. O opțiune este să vă montați propriile rafturi în cadă sau la duș cu rafturi din sârmă de la un magazin de îmbunătățiri pentru casă.

Acest lucru va economisi spațiu pe tejgheaua din baie și va face ca dușul tău să arate mai organizat. De asemenea, puteți monta bare de prosoape lângă duș pentru a depozita prosoapele și a atârna halate de baie. Pentru încăperile mai mici, luați în considerare barele pentru prosoape cu un spate care servește și ca spațiu de depozitare. 

Mobilare apartament 2 camere mici dimensiuni

Există multe moduri diferite de a mobila un apartament mic pentru a-l face să se simtă mai puțin restrictiv și mai ușor de locuit. Primul lucru pe care trebuie să îl luați în considerare este amenajarea. Acest lucru vă va ajuta să decideți ce mobilier va funcționa cel mai bine pentru spațiul dumneavoastră. Dacă aveți o dispunere deschisă, atunci puteți face ca acesta să se simtă mult mai mare folosind un design simplu și nu prea multe culori diferite.

Ați putea folosi un design minimalist cu o paletă de culori albe sau neutre și doar una sau două culori. În cazul unei amenajări mai închise, ați putea opta pentru mobilier mai funcțional, cum ar fi o canapea extensibilă, un pat de mansardă sau un pat de zi, care sunt toate foarte bune pentru apartamentele mici.

Mulți oameni se află în proces de achiziționare de locuințe noi. Unul dintre multele lucruri de care trebuie să se țină cont atunci când se achiziționează o casă nouă este metrul pătrat. Unul dintre cele mai mici spații de locuit disponibile pe piață este un apartament.

Pentru a face acest spațiu mic mai locuibil și mai primitor, este important să se investească în piese de mobilier de bună calitate. Următoarea postare oferă câteva sfaturi pentru a face un apartament mic mai plăcut de locuit. Achiziționarea de mobilier pentru spații mici poate fi dificilă, mai ales dacă spațiul este limitat. 

O tendință populară în rândul milenialilor este aceea de a se muta în orașele mari pentru a urma o carieră, de exemplu, în drept, finanțe sau design vestimentar. Acești tineri sunt nevoiți să facă tranziția de la casa de familie la un apartament mic sau la un apartament comun, iar acest lucru necesită o schimbare de atitudine și de abordare pentru ca situația de locuit să fie confortabilă.

Tendința ultimilor ani a fost aceea de a locui în spații mici, cel puțin pentru primii ani de muncă. În acest fel, milenialii pot economisi bani și nu sunt stresați de faptul că trebuie să găsească o locuință accesibilă care să fie prea mare. Acest lucru înseamnă că spațiile mici sunt cu atât mai importante atunci când se amenajează un apartament mic.

Idei amenajare gradinta la curte

O idee posibilă este de a crea o masă și scaune în aer liber pentru a încuraja oamenii să stea afară. O altă idee este de a adăuga câteva plante de pământ în curte în scopuri estetice. O modalitate de a face din curte un loc mai primitor pentru locurile de stat în aer liber este de a amplasa o masă și scaune pe care oamenii le pot folosi atunci când stau afară.

Acest lucru va face din curte un loc mai atractiv pentru ca oamenii să-și petreacă timpul în ea, deoarece curtea va avea un aer relaxat și primitor. O altă modalitate de a face din curte un loc mai atractiv este prin adăugarea unei varietăți de plante de pământ. Acest lucru va face din curte un loc plăcut din punct de vedere vizual pentru ca oamenii să își petreacă timpul în ea și ar crea, de asemenea, un mediu relaxant.

Curtea este un loc minunat pentru recepția de nuntă sau pentru un alt eveniment în aer liber. Atunci când vă planificați amenajarea peisagistică, este important să luați în considerare drenajul pentru această zonă. O curte drenată necorespunzător va fi o mizerie noroioasă după furtună.

Pentru a opri această mizerie, puteți folosi un drenaj francez, un drenaj subteran sau o instalație de apă îngropată, atâta timp cât nu este un iaz. Alte considerente importante sunt tipul de plante pe care doriți să le plantați și tipul de acoperire a solului pe care îl doriți. De asemenea, puteți alege să instalați o grădină cu paturi supraînălțate sau un copac ornamental pentru a vă ajuta să vă faceți spațiul mai unic. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *